BG: Sneg očišćen sa glavnih ulica

Izvor: B92, 22.Jan.2011, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Sneg očišćen sa glavnih ulica

Beograd -- Sneg koji je padao juče i noćas je očišćen sa svih ulica prvog prioriteta u Beogradu, čiste se ulice drugog prioriteta i prilazi važnim institucijama.

Sva vozila "Beograd puta" su u pripravnosti, jer meteorolozi najavljuju nove snežne padavine.

U Auto-moto savezu savetuju vozačima u Srbiji oprez jer je, pored vlažnih kolovoza, moguća i poledica. Iz baze dva Javnog komunalnog preduzeća "Beograd put" kamioni, od kada je počeo da pada sneg, čiste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulice.

Posle ponoći, kada je sneg ponovo počeo da pada, izlazili su dva puta, poslednji put pred zoru.

Sa snegom su se uspešno izborili, jer su sve ulice prohodne i nigde nema zastoja u saobraćaju, rekli su nam u tom preduzeću.

Kako meteorolozi najavljuju da će sneg opet padati, u pripravnosti je svih 120 vozila.

Trenutno se čiste ulice drugog prioriteta i one van prioriteta.

Jovan Dević iz "Beograd puta" kaže da su za sneg uvek spremni:

"Prilikom prvih padavima smo izašli, nadam se da niko nema zamerki."

Danas će ekipe "Beograd puta" čistiti i male ulice koje su van prioriteta, kao i prilaze domovima zdravlja, kliničkim centrima, toplanama.

Pošto se prognozira i pad temperature, posebno će se voditi računa o mogućoj poledici, saopštila je Gradska uprava.

Što se tiče stanja na teritoriji Srbije, prema podacima AMSS-a, snega i susnežice ima u celoj zemlji, te su putevi prvog prioriteta vlažni.

Na višim nadmorskim visinama, na putevima drugog prioriteta, ima snega i do 5 centimetara.

Zbog pada temperature, moguća je i poledica. Vozačima se savetuje da budu naročito oprezni pri izlasku iz velikih gradova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.