BEZ POSLA OSTAJE VIŠE OD 100.000 LJUDI

Izvor: Kurir, 14.Sep.2011, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEZ POSLA OSTAJE VIŠE OD 100.000 LJUDI

BEOGRAD - Predsednik Saveza samostalnog sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović tvrdi da bi, ukoliko ne budu preduzete adekvatne mere za sprečavanje negativnih efekata privredne krize, do kraja godine posao moglo da izgubi između 100.000 i 150.000 ljudi.

Orbović takođe tvrdi i da zbog rastuće nelikvidnosti postoji mogućnost da do kraja godine oko 12.000 preduzeća u Srbiji ode u stečaj.

On je u izjavi datoj danas novinarima, u pauzi rasprave o "Posledicama mogućeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << novog udara ekonomske krize na privredu Srbije", podsetio da je u prethodnoj krizi u Srbiji bez posla ostalo oko 200.000 ljudi i upozorio da bi novim otpuštanjima bila teško pogođena ekonomija države i standard građana.

Orbović je rekao da je u periodu od januara do juna ove godine kupovna moć građana Srbije opala između pet do 10 odsto, s obzirom na rastuću tendenciju poskupljenja artikala u maloprodaji.

Podaci SSSS pokazuju da su cene proizvoda i usluga, izražene u evrima, porasle u proseku od tri do 10 procenata, a jedina životna namirnica koja u ovoj godini nije poskupela je jestiva mast, rekao je Orbović.

Cene, čije poskupljenje izuzetno pogađa građane, odnose se na komunalne usluge, naglasio je Orbović i napomenuo da su te cene većim delom pod kontrolom lokalnih samouprava, a manje su pod ingerencijom Vlade Srbije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.