BEOGRADSKI ORAO OSVETE: Nacionalni heroj Jermena 30 godina živeo je pod lažnim imenom u Srbiji!

Izvor: Kurir, 26.Jun.2015, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRADSKI ORAO OSVETE: Nacionalni heroj Jermena 30 godina živeo je pod lažnim imenom u Srbiji!

Zadatak da ubije najodgovornijeg među odgovornima dobio je Sogomon Telirijan, koji je u masakru izgubio 85 članova porodice. Srbi su porodicu Hačadura Telirijana, zbog ogromnog avana u dvorištu u kojem su mleli kafu, zvali ‘tucari’“

Smeđokosa krupnooka devojka okruglog lica stavlja na sto pred mene šoljicu s kafom i, dok odlazi, vidim to u velikom ogledalu, osmeh joj ostaje na licu.„To je moja ćerka“, kaže Anica Šolaja.

Kafić u prizemlju stambene zgrade >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na Dorćolu, verujem, pripada njima, i osmehnem se: kafa se rubom ove priče provlači uporno, kao sudbina. A glavnim tokom pripovesti što sledi, kao bujica, tutnji osveta! Lepa devojka i njena majka Anica Šolaja, devojačko Melikijan, direktni su potomci jermenskog nacionalnog heroja koji je do 1950. godine pod lažnim imenom živeo u Beogradu, krijući se od turskih agenata.

One su loza Sogomona Telirijana...

Odsečene glave na kolju

Istoriju pišu pobednici. Književnici fantaziraju. Predanja ispreda puk. Izvesna je samo smrt, piše Newsweek

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.