BAS: Životi putnika osigurani na 168.750 dinara, a autobuska naplati pola miliona dnevno! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 07.Jun.2014, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAS: Životi putnika osigurani na 168.750 dinara, a autobuska naplati pola miliona dnevno! (FOTO)

Ukoliko vam se desi da kojim slučajem vaš prtljag u autobusu bude uništen ili izgubljen možete očekivati naknadu štete u iznosu od 6.250 dinara, međutim još šokantnije je to da je naknada za izgubljeni ljudski život prema obaveštenju na autobuskoj stanici u Beogradu 168.750 dinara.
Ovaj natpis je javno dostupan na šalterima autobuske stanice u Beogradu, gde se prilikom kupovine karte automatski naplaćuje 25 dinara na osnovu “dobrovoljnog osiguranja”.
Iako je ovo dodatno >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << osiguranje, pošto je svaki autobuski prevoznik po zakonu dužan da osigura svoje putnike, gotovo je neverovatna činjenica da je vrednost ljudskog života iskazana na ovaj način.
Sa autobuske stanice u Beogradu dnevno krene preko 800 autobusa, koji prevezu od 10.000 do  20.000 putnika što znači da kada se dodatno osiguranje od 25 dinara pomnoži sa brojem putnika, dolazi se do iznosa od 250.000 do čak 500.000 dinara dnevno.
U javnosti se u proteklom periodu pokrenulo pitanje automatske naplate osiguranja na Beogradskoj autobuskoj stranici, pa je Goran Papović predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije za dnevni list “Alo” tom prilikom rekao da je sa tom praksom vrlo dobro upoznat i da su u ovom slučaju prava potrošača nesumnjivo ugrožena.
“To sa naplatom osiguranja pri kupovini autobuskih karata je jedna od najvećih prevara! Svaki auto-prevoznik mora da osigura sopstvene putnike, a ovo što rade je samo dobar način da se građanima uzme još malo para”, izjavio je tom prilikom Papović.
Izvor, Foto: BKTVNews

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.