B92 slavi rođendan

Izvor: B92, 15.Maj.2010, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92 slavi rođendan

Beograd -- B92 danas slavi rođendan. Pre tačno 21 godinu Radio B92 je počeo da emituje program.

Od omladinske radio stanice do danas, izrastao je u kompaniju koja proizvodi televizijski program, ima jedan od najčitanijih veb sajtova, bavi se književnim izdavaštvom, muzičkom produkcijom, promocijom kulture i humanitarnim radom.

Sve što danas predstavlja i zastupa B92 počelo je emitovanjem omladinskog radio programa, koji je pokrivao teritoriju šireg centra Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz prostorije od oko 15 kvadratnih metara.

Stalni sukob sa režimom Slobodana Miloševića, kritikovanje nasilja i netolerancije i borba za građanska prava i slobode, obeležja su rada do petokotobarskih promena.

Do oktobarskih promena 4 puta je zabranjivan, a pošto je Milošević zbačen, susreće se sa stalnim pritiscima pozicije, opozicije, ponekad i poslovnih ljudi zbog nezavisnog i otvorenog načina izveštavanja.

Sada već respektabilna kompanija uspeva da funkcioniše tako da se političke, ali i druge opcije približavaju i udaljavaju u odnosu na nju, a ne da B92 naginje ka njima.

Svojim oštrim kritičkim istupima ne okleva da skrene pažnju na nedoslednosti bivših i sadašnjih predstavnika vlasti, ali i potpuno društveno neprihvatljivo ponašanje, koje seže do ekstremizma.

Tako je svojim izveštavanjem razotkrio mnoge afere bivših i sadašnjih ministara, ali i ukazao na povezanost uprava sportskih klubova sa kriminogenim strukturama u zemlji.

Podsetićemo samo da zbog toga već više od dve godine našu zgradu obezbeđuje policija, dok je autorka Insajdera Brankica Stanković pod stalnom policijskom zaštitom.

Istovremeno, zbog svog pristupa poslu kojim se bavi B92, autori emisija i novinari osvojili su u proteklih godinu dana više od 20 nagrada.

Svojim istaknutim humanitarnim radom, B92 je pomogao deci koja žive i rade na ulici da se u "Svratištu” obuku i nahrane, nabavkom pokretnog Mamografa doprineo boljoj zaštiti žena od raka dojke, dok akcijom "Hrana za sve " nastoji da niko u Srbiji ne bude gladan. Nedavno je osnovan i Fond Mila, sa ciljem da se spreči nasilje nad životinjama.

Na 21. rođendan možemo se pohvaliti i činjenicom da je naša kuća u prošloj godini dodatno pojačana sa 27 beba. Zahvaljujemo svima koji su nam čestitali rođendan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rođendan B92

Izvor: Blic, 15.Maj.2010

Radio B92 počeo je pre tačno 21 godinu da emituje program, a za to vreme, od omladinske radio stanice, izrastao je u kompaniju koja proizvodi televizijski program, ima jedan od najčitanijih veb sajtova, bavi se književnim izdavaštvom, muzičkom produkcijom, promocijom kulture i humanitarnim radom...Sve...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.