Izvor: B92, 16.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92.net među 1.000 najposećenijih

Beograd -- Veb-sajt B92 je po prosečnoj posećenosti prošle nedelje ušao u prvih 1.000 od 120 miliona registrovanih svetskih sajtova.

Sajt alexa.com, internacionalni servis za merenje posećenosti sajtova, prošle je nedelje po izmerenim parametrima posećenosti www.b92.net rangirao na 937. mesto svoje liste, koju čini preko 120 miliona veb-stranica.

Iza veb-sajta B92 ostali su sajtovi poput britanskih TV stanica "Skaj njuz" i "Čenel 4", kao i Internet-izdanja "Tajmsa", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatim iza francuskih novina "Figaro" i "Mond", kao i nemačkih RTL-a, "Šterna" i mnogih drugih velikih imena.

Najveći rast posećenosti u okviru sajta B92 zabeležio je sportski segment, koji je sa 28.000 jedinstvenih posetilaca dnevno tokom februara, stigao do 50.000 jedinstvenih posetilaca u julu ove godine.

Dejan Restak, direktor sajta B92, kaže da se budućnost sajta planira u globalnom pravcu.

"Dakle,nama više konkurenciju neće predstavljati samo lokalni sajtovi iz Srbije, već sve više sajtovi iz čitavog sveta", kaže on.

"Smatramo da smo spremni za proizvod globalnog tipa, koji će biti interesantan svima u svetu, a ne samo lokalnoj publici. Tako da ćemo tokom jeseni već izaći sa takvim projektom", kaže Restak.

Inače, sajt B92 je već 10. godina najposećeniji sajt na srpskom jeziku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.