Izvor: B92, 13.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92: Akcija za pokretni mamograf

Beograd -- RTV B92 počela je humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za kupovinu prvog pokretnog mamografa koji je značajan u ranoj dijagnostici raka dojke.

Akcija treba da poveća svest o značaju redovnih pregleda i pravovremenog otkrivanja raka dojke. Rak dojke je najčešća maligna bolest u Srbiji i jedan od glavnih uzroka prevremene smrti žena. Od 100 obolelih, 29 žena ima rak dojke, a kod više od dve trećine obolelih uspešno izlečenje je nemoguće.

Rano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otkrivanje raka dojke omogućava izlečenje više od 90 odsto žena, a mamografija je jedina dijagnostička tehnika koja omogućava otkrivanje bolesti u ranoj fazi, kada to nije moguće samopregledom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.