B&H erlajns leti za Beograd

Izvor: Glas javnosti, 16.Maj.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"B&H erlajns" leti za Beograd

BEOGRAD - Bosanskohercegovačka nacionalna aviokompanija "B&H erlajns" (Airlines) uspostaviće od ponedeljka, 17. maja, redovan aviosaobraćaj na relaciji Sarajevo - Beograd - Sarajevo. Kako je saopšteno iz "B&H erlajnsa", avioni te kompanije, tipa "ATR 72", sa 66 putničkih sedišta, leteće na toj relaciji svim danima osim subote, sa polaskom iz Sarajeva u 11.30, a iz Beograda u 13.00, odnosno u 14.00 časova, u zavisnosti od dana.

Letovi će funkcionisati po principu niskotarifnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kompanija, pa je cena karte 19 evra za putovanje u jednom smeru i 29 evra za povratnu kartu, plus putničke takse.

"Putnicima će preko sarajevskog aerodroma biti ponuđeni konekcijski letovi za više evropskih destinacija", rekao je tim povodom Orhan Hodžić, predsednik kompanije "Oki er internešnal", koja je generalni prodajni zastupnik za Srbiju. Za putnike iz Sarajeva su pak navedene satnice letova idealne za dalje konekcije preko beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

"B&H erlajns" ima višegodišnju saradnju na bazi "koud-šer" letova sa srpskom nacionalnom aviokompanijom "Jat ervejz", koju će na obostrano zadovoljstvo nastaviti da unapređuje i u budućnosti, navodi se u saopštenju.

Avio-karte za letove "B&H erlajnsa" biće u prodaji u poslovnici kompanije na beogradskom aerodromu, kod svih agencija članica IATA i na web stranici www.bhairlines.ba. "B&H erlajns" je osnovan devedesetih godina prošlog veka i do 2005. godine poslovao je pod imenom "Er Bosna", kada je prestrukturiran i nastavio da posluje pod sadašnjim imenom. Prošle godine država je prodala 49 odsto vlasništva turskoj nacionalnoj aviokompaniji "Turkiš erlajns" (Turkish). Danas flotu "B&H erlajnsa" čine četiri aviona - dva ATR-72, jedan "boing 737-400" i jedan "erbas A319".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.