Izvor: B92, 27.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azotara negirala optužbe ministra

Beograd -- Pančevačka Azotara saopštila da je otklonila kvar na uređaju zbog kojeg joj je 28. avgusta zabranjen rad.

U saopštenju se navodi da je 28. avgusta došlo do kvara na automatskom meraču nivoa na pogonu Karbamida, ali da je on otklonjen u roku od 20 minuta i da nije mogao da prouzrokuje nikakve ozbiljen posledice.

"U inspekcijskom pregledu Ministarstva za zaštitu životne sredine već 29. avgusta je zapisnikom konstatovano da je Azotara postupila po nalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << inspekcije od prethodnog dana. Nakon toga postrojenja rade normalnim režimom, a koncentracija njenih zagađenja u gradu daleko su ispod dozvoljenih", navodi se u saopštenju.

Ministar za zaštitu životne sedine Saša Dragin rekao je juče da je oglušivanje o zabrane u slučaju pančevačke Azotare ulaženje u

sferu kriminala i da odgovorni "neće lako proći sa tim."

"Zbog velike zagađenosi vazduha, inspekcija je naredila privremeno obustavljanje tehnološkog procesa u toj fabrici, a oglušivanje o zabrane je ozbiljan prekršaj, koji predviđa kaznu od jedne do osam godina zatvora", rekao je Dragin na konferenciji za novinare.

Azotara je danas, takođe, pozvala novinare da posete njene pogone i pregledaju dokumentaciju o njenom radu i da se uvere u stanje postrojenja koja se, kako se navodi, "obnavljaju i modernizuju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.