Azilanti beže sa Peštera

Izvor: BKTV News, 11.Dec.2013, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azilanti beže sa Peštera

Dva dana pošto su autobusima iz Obrenovca dovedeni u Sjenicu, gde u hotelu „Berlin“ imaju smeštaj, odgovarajuću ishranu i dobro grejanje, 30 azilanata mahom iz Somalije, Sijera Leonea, Nigerije i afričkih zemalja, u ponedeljak uveče i u utorak ujutru samovoljno je napustilo varoš na Pešteru i otišlo u „nepoznatom pravcu“. Pretpostavlja se da su se taksijima i autobusima uputili prema Obrenovcu i Banji Koviljači gde su neki od njih imali smeštaj, članove porodica i prijatelje. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Koordinator za azilante Behudin Zekić kaže da je centar u Sjenici otvorenog tipa, da ljudi mogu slobodno da se kreću.
Pretpostavlja se da se grupa azilanata iz Somalije, koja ja imala smeštaj u Obrenovcu, na Pešteru našla greškom, druga manja grupa „pobegla je“ zbog velike hladnoće i snega.
- Sem zime i spajanja sa porodicama nije bilo drugih razloga za odlazak. Oni koji su ostali, njih više od 70, zasad ne pokazuju želju za odlaskom – naglašava Zekić.
Građani Sjenice primili su azilante sa željom da im pomognu. U hotel „Berlin“ već pristižu namirnice i odeća, koje građani i udruženja prikupljaju.
Za koji dan grupa od 60 do 100 azilanata trebalo bi da stigne u Tutin.
Izvor: Novosti
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.