Azilanti beže sa Peštera

Izvor: NaDlanu.com, 11.Dec.2013, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azilanti beže sa Peštera

Dva dana pošto su autobusima iz Obrenovca dovedeni u Sjenicu, gde u hotelu "Berlin“ imaju smeštaj, odgovarajuću ishranu i dobro grejanje, 30 azilanata mahom iz Somalije, Sijera Leonea, Nigerije i afričkih zemalja, u ponedeljak uveče i u utorak ujutru samovoljno je napustilo varoš na Pešteru i otišlo u "nepoznatom pravcu“.

Pretpostavlja se da su se taksijima i autobusima uputili prema Obrenovcu i Banji Koviljači gde su neki od njih imali smeštaj, članove porodica i prijatelje.Koordinator >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << za azilante Behudin Zekić kaže da je centar u Sjenici otvorenog tipa, da ljudi mogu slobodno da se kreću.Pretpostavlja se da se grupa azilanata iz Somalije, koja ja imala smeštaj u Obrenovcu, na Pešteru našla greškom, druga manja grupa "pobegla je“ zbog velike hladnoće i snega."Sem zime i spajanja sa porodicama nije bilo drugih razloga za odlazak. Oni koji su ostali, njih više od 70, zasad ne pokazuju želju za odlaskom", naglašava Zekić.Građani Sjenice primili su azilante sa željom da im pomognu. U hotel "Berlin“ već pristižu namirnice i odeća, koje građani i udruženja prikupljaju.Za koji dan grupa od 60 do 100 azilanata trebalo bi da stigne u Tutin.Izvor: Novosti

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.