Avionom Vlade na lečenje u Italiju

Izvor: RTS, 30.Okt.2018, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avionom Vlade na lečenje u Italiju

Šesnaestogodišnji Petar Petrović iz Brusa, sutra putuje na lečenje u Italiju. On će rano ujutru sa roditeljima i lekarskom ekipom otputovati avionom Vlade Srbije.
Petar na lečenje u Bergamo odlazi o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, a ovo je prvi put da se za prevoz bolesne dece koristi jedan od dva aviona Vlade Srbije. Petru će u Italiji biti urađena intervencija koja se zove TIPS-radiološka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << procedura na venama jetre, a ukoliko ne uspe, on će tamo čekati transplantaciju jetre.

Petrov otac, Ivica Petrović kaže da je Klinika u Tiršovoj uradila sve u saradnji sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje i klinikom u Bergamu. "Mi smo samo slušali savete. Ja i supruga i Petar idemo", dodaje Petrović.
Direktor Dečje klinike u Tiršovoj Siniša Dučić kaže da se procedura sastoji u tome da konzilijum lekara napiše mišljenje.
"Potom pacijent ide u Fond. Ako je po pravilniku RFZO, ide jako brzo. Dobar primer je pacijent koji sutra putuje u Bergamo. Zahvaljujući lekarima odeljenja B i doktoru Raduloviću, oboljenje je vrlo brzo dijagnostikovano i iscrpljene su mogućnosti za lečenje u zemlji", naglašava Dučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dečak jutros upućen na transplantaciju jetre u Italiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2018, 09:16

Petar Petrović (17) koji je oboleo Bad- Kijarijevog sindroma otputovao je jutros u Italiju na transplantaciju jetre o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. U pitanju je retko i teško oboljenje od kojeg oboli jedan na milion stanovnika...Pacijent je lečen u Univerzitetskoj bolnici...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.