Avio-saobraćaj normalizovan

Izvor: B92, 19.Nov.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avio-saobraćaj normalizovan

Beograd -- Saobraćaj na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" odvija se normalnim tokom i sa visokom redovnošću uprkos magli.

Na beogradskom aerodormu postoji najmoderniji sistem za održavanje saobraćaja u uslovima smanjene vidljivosti, ali nemaju svi avioni opremu koja koristi taj sistem, kaže portparolka aerodroma Ana Marija Matić.

Ipak, očekuje se da će od 16 časova magla biti ponovo gusta kao u jutarnjim satima, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Magle trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima najviše u Vojvodini i centralnoj Srbiji, a vidljivost na putevima je uglavnom između 50 i 200 metara. Zbog magle manjih problema ima i na Aerodromu Beograd, gde lete samo avioni opremljeni za poletanje i sletanje po magli.

"Ukoliko se desi ukoliko se desi 10 do 15 odsto letova ne bude obavljeno, to ne znači da ti putnici neće poleteti, jer će ih avio-kompanije prebaciti an neke druge letove. Za razloge ako letovi kasne treba pitati avio-kompanije, jer aerodrom je sve vreme otvoren i uređaji koje koristimo u uslovima smanjene vidljivosti rade rade punim kapacitetom", kaže Ana Marija Matić, PR Aerodroma.

Vozači automobila kažu da zbog magle voze opreznije i da vode računa o rastojanju.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da zbog guste magle i smanjene vidljivosti na putevima budu oprezni i smanje brzinu kretanja vozila. Auto-moto savez upozorava vozače da budu posebno oprezni duž rečnih tokova i u kotlinama, gde je magla najgušća.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GUŠĆA MAGLA PONOVO OD 16 SATI!

Izvor: Kurir, 19.Nov.2011

BEOGRAD - Magla na putevima otežava saobraćaj u gotovo celoj Srbiji i očekuje se da će od 16 časova biti ponovo gusta kao u jutarnjim časovima, rečeno je u Auto-moto savezu Srbije...U AMS kažu da, uprkos smanjenoj vidljivosti, nemaju podatke da je bilo većih saobraćajnih nezgoda niti zatvaranja...

Nastavak na Kurir...

Gusta magla na putevima u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2011, 00:11

NOVI SAD/BEOGRAD -..Magla na putevima otežava saobraćaj u gotovo celoj Srbiji i očekuje se da će od 16 časova biti ponovo gusta kao u jutarnjim časovima, rečeno je Tanjugu u Auto-moto savezu Srbije...U AMS-u kažu da, uprkos smanjenoj vidljivosti, nemaju podatke da je bilo većih saobraćajnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Magla usporava saobraćaj na više dionica

Izvor: Cafe.ba, 20.Nov.2011

Auto-moto savez Republike Srpske upozorava vozače da je na području Kneževa, Doboja, Mrkonjić Grada, Gradiške, Bijeljine i Foče vidljivost mjestimično smanjena na 100 do 150 metara.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.