Autori vesti o Nobelu za Ćosića: Srbijo, ne okreći se ratu, strahu i nasilju

Izvor: Studio B, 06.Okt.2011, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autori vesti o Nobelu za Ćosića: Srbijo, ne okreći se ratu, strahu i nasilju

Lažnu vest da je Dobrica Ćosić ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost, koja je danas izazvala pometnju u srpskoj javnosti, objavila je grupa političkih aktivista.

Oni su na sajtu NobelPrizeLiterature.org, na kome su prvobitno i objavili lažnu vest, oko 15 časova saopštili da su domen lažnog sajta registrovali 5. oktobra 2011, "kao simbolično podsećanje na dan kada je naša zemlja propustila istorijsku priliku da stvori jedan drugačiji i bolji svet". >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Ova grupa, kako su sebe nazvali, "neplaćenih, samoorganizovanih veb aktivista" imala je za cilj da skrene pažnju srpske javnosti "na opasan uticaj političara i pisca Dobrice Ćosića, koji je i ove godine, u domaćoj javnosti, pominjan kao ozbiljan kandidat za Nobelovu nagradu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.