Izvor: B92, 02.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autokomanda počela da smeta

Beograd -- Radovi na Autokomandi ušli u fazu koja podrazumeva i zastoje u saobraćaju, nadležni kažu da je to neizbežno.

Zbog velikih saobraćajnih gužvi i od juče zatvorenog izlaza sa autoputa ka Slaviji, na svakodnevne obaveze jutros su kasnili svi koji do centra grada idu preko Gazele. Menadžer grada Bojan Stanojević tvrdi da građani prvih mesec dana nisu osetili gužve zbog rekonstrukcije Autokomande, ali da se poslednja dva dana izvode radovi zbog kojih su zastoji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neizbežni.

Bez zastoja i nervoze do grada se jutros stizalo tek posle 10 sati. U to vreme, prema evropskim standardima, na radnim mestima pojavile su se i saobraćajne patrole i radnici angažovani na projektu Autokomande.

Jedan od ranika kaže da su počeli da rade u sedam. Na konstataciju novinarke da kada je ona prolazila nisu bili tu, on je kazao da su bili verovatno na pauzi za doručak i da su bili prekoputa, na mostu, gde su radili.

Gradski menadžer Bojan Stanojević kaže da je zadovoljan tempom kojim se radovi izvode, ali je optužio medije za nipodaštavanje napora grada.

Stanojević: Neverovatno je da svaki put kada se neki projekat radi, ja slušam priče da li ima radnika. Moj je predlog da, kada god hoćete, pođete sa mnom da vidimo da li ima radnika. To su gluposti.

B92: U ovo vreme ih ima, ali ranije ih nije bilo.

Stanojević: Zavisi od toga gde ste ih tražili.

B92: Jesu li se skrivali?

Stanojević: Nisu se skrivali, nego me pitate gluposti, to ste me pitali i za Nemanjinu, pa smo je završili na vreme, i Autokomandu ćemo na vreme, sem ako temperature ne budu 50 ispod nule, što se ranije nije dešavalo.

U saobraćajnoj policiji kažu da je uobičajen broj saobraćajaca bio raspoređen na Autokomandi i da su, ako ih građani nisu videli, verovatno tokom jutra menjali mesta sa kojih su preusmeravali saobraćaj.

Od juče su zatvoreni saobraćajnica kod SUP-a Voždovac i izlaz ka Slaviji, a autobuska stanica premeštena je bliže autoputu. Ta faza radova biće završena do kraja meseca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.