Izvor: Blic, 08.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Auto-odgovornost

Auto-odgovornost

Da bi zaštitili treća lica i njihovu imovinu od posledica saobraćajne nezgode, vlasnici motornih vozila po zakonu su dužni da sklope ugovor o osiguranju automobilske odgovornosti, čime je osigurana naknada za štete koje nastanu kao posledica saobraćajnih nezgoda. U slučaju da ugovorite osiguranje od automobilske odgovornosti, društvo za osiguranje će umesto vas platiti štetu koju pretrpe treća lica ako do saobraćajne nesreće dođe vašom krivicom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Treća lica su sva lica osim vozača, vlasnika, suvlasnika i korisnika motornog vozila, koji je kriv za saobraćajni udes. Pravo na naknadu štete imaju sva lica koja se nalaze u vozilu koje je uzrokovalo saobraćajnu nesreću i sva lica koja se nalaze u drugim vozilima koja su učestvovala u nesreći.

Kupovinom polise AO osigurali ste svoju odgovornost prema drugim učesnicima u nesreći. Nijednu materijalnu i nematerijalnu štetu nastalu u saobraćajnoj nesreći nećete biti u obavezi da nadoknadite, već će to biti obaveza osiguravajućeg društva koje vam je prodalo polisu.

Izbor kvalitetne osiguravajuće kuće jeste vaša odgovornost jer, ako osiguravajuće društvo izgubi dozvolu za rad, vi ste u obavezi da nađete novog osiguravača.

Pišite, predlažite, naši stručnjaci će vam odgovoriti:

E-mail: redakcija@blic.co.yu

if(!window.goAdverticum)document.write('');if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(31711);

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.