Izvor: RTS, 23.Feb.2022, 14:04

Austrijski novinari u poseti RTS-u, sutra odlaze na KiM

Novinari iz Austrije bili su gosti Radio-televizije Srbije. Tokom posete upoznali su se sa radom Informativnog programa.
Austrijski novinari su prvo posetili spomenik "Zašto" i odali poštu našim kolegama poginulima u bombardovanju 1999. godine.

"Veoma smo pogođeni svime što smo danas videli, posebno žrtvama tog napada, ali nažalost u ratovima je uvek tako, najvišu cenu plaćaju oni koji su najmanje povezani sa samim događajem", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Georg Puling, novinar "Katpresa".
"Mislim da je jako važno čuti nekoliko različitih strana i ući u sve ovo sa radoznalošću koja je ipak kritička jer jedino na taj način možemo da shvatimo i da ispričamo priču tih novinara", kazao je Markus Maršalek, novinar austrijskog javnog servisa ORF.
Organizator posete je episkop austrijsko-švajcarski Andrej Ćilerdžić.
"Sa blagoslovom njegove svetosti našeg patrijarha doneli smo odluku da pozivamo austrijske novinare da dolaze u Srbiju i na Kosovo i da se na licu mesta upoznaju sa katastrofalnim stanjem našeg naroda koji živi na Kosovu i Metohiji", naveo je episkop austrijsko-švajcarski Andrej Ćilerdžić.
Sutra putuju na Kosovo i Metohiju gde će provesti četiri dana pripremajući priče o tamošnjem životu našeg naroda.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.