Atletičarku reprezentativku napao pas

Izvor: Glas javnosti, Srna, 23.Okt.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletičarku reprezentativku napao pas

NOVI PAZAR - Atletičarka iz Novog Pazara i reprezentativka Srbije Amela Terzić sinoć je lakše povređena na treningu kada ju je napao pas rase turski kangal. Terzićeva je trenirala sa ostatkom ekipe Novog Pazara na deonici od Rekreacionog centra ka naselju Barakovci, kada je iz jednog žbuna izleteo pas i ščepao je za ruku, nakon čega se otrgnula.

Amelin trener Rifat Zilkić rekao je da se reprezentativka posle ukazane lekarske pomoći oseća dobro i da će ritam treninga zavisiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << od brzine njenog oporavka.

- Ona je veoma uplašena. Sreća u nesreći je da nisu povređene arterije, tetive i ligamenti. Loše je to što se ovaj nemio događaj desio u trenutku kada se Terzićeva priprema za predstojeće Prvenstvo Evrope u krosu - rekao je Zilkić.

Jedan od očevidaca, atletski reprezentativac Muamer Hasanović rekao je da je prizor bio stravičan i da je prava sreća što niko nije stradao.

- Nas desetoro atletičara završavali smo trening, bili smo na oko četiri kilometra od Rekreacionog centra, kada je iz žbuna izleteo ogroman pas. Ukopao sam se u trenutku, dok su ostali počeli da preskaču u dvorišta, penju se uz zidove i bandere. Pas je skočio na Ildu Dautović koja se okliznula, a do nje se nalazila Terzićeva koju je ščepao za ruku - rekao je Hasanović.

On je dodao da je pas potom krenuo na njega i da se odbranio tako što ga je udario rukom u glavu.

- Nakon toga, izleteo je jedan čovek, ne znam da li je vlasnik psa, koji me je žestoko grdio zato što sam udario psa koji nam je ugrozio živote - rekao je Hasanović. Na mesto događaja izašla je i novopazarska policija.

Amela Terzić je trećeplasirana na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu za mlađe juniore i dobitnica zlata na Evropskoj olimpijadi mladih.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.