Izvor: B92, 23.Avg.2010, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asistent o pritiscima "Indeksovaca"

Kragujevac -- Asistent Pravnog fakulteta u Kragujevcu Zoran Čvorović ukazao je danas na pritiske i nezakonitosti na tom fakultetu posle povratka optuženih u aferi "Indeks".

Čvoroviću je danas uručeno rešenje o prestanku radnog odnosa.

On smatra da je to upozorenje svima koji bi da javno progovore o nezakonitostima na tom fakultetu posle povratka profesora optuženih u aferi "Indeks".

Čvorović koji je asistent na predmetu Opšta istorija države i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava, rekao je da je u rešenju koje je potpisao dekan, navedeno da mu prestaje radni odnos zbog isteka mandata i jer ga Nastavno-naučno veće nije reizabralo.

Čvorović je rekao da smatra da je ključni razlog za to što nije ponovo izabran, to što je on, sa mentorom Markom Pavlovićem, u medijima otvorio pitanje opstrukcije postupka u aferi "Indeks" i nezakonitosti na Fakultetu.

"Profesor Pavlović i ja smo uklonjeni kao oni koji su se suprotstavili strategiji da se opstruira (sudski) postupak u Smederevu, preuzme uprava na Pravnom fakultetu i kadriranje drži daleko od očiju javnosti", smatra Čvorović.

On je naveo da je privatna publikacija "Istina o slučaju vladike Artemija" koju je pripremio zajedno sa koleginicom Sanjom Spasojević, iskorišćena kao povod da ne bude reizabran.

Čvorović je najavio da će uložiti prigovor Senatu na odluku Nastavno-naučnog veća, a uputiće i prijavu inspekciji Ministarstva prosvete.

Čvorović je rekao da je u toku potpisivanje pisma koje će biti upućeno Ministru prosvete sa zahtevom da se poništi odluka prema kojoj on nije reizabran i da se "obezbedi povratak zakonitosti i uspostavljanje akademskih standarda" na Pravnom fakultetu u Kragujevcu.

Dekan Pravog fakulteta Predrag Stojanović je rekao da nema komentar na slučaj asistenta Ccvorovića i najavio je da će se kroz nekoliko dana obratiti javnosti, "da bi se zaustavile laži".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.