Aplikacija za “upoznavanje” i sparivanje stoke

Izvor: NovaEnergija.net, 16.Feb.2019, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplikacija za “upoznavanje” i sparivanje stoke

Poljoprivrednici sada mogu mnogo lakše da nađu potencijalne partnere za svoju stoku nakon što je razvijena aplikacija nadahnuta Tinderom, koji ljudima omogućava upoznavanje i nalaženje partnera.
Nazvana “Tudder” – što je kombinacija Tindera i uddera (vimena) – ta aplikacija daje mogućnost farmerima da odmah odaberu stoku koja im se svidi.
Nakon toga ih se usmjerava na web stranicu SellMyLivestock gde mogu naći više fotografija i podataka o životinjama pre >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << nego što odluče hoće li ih kupiti.
“Sparivanje stoke onlajn lakše je od nalaženja partnera ljudima jer postoji ogromna količina podataka o tim divnim životinjama koji predviđaju kakvi će im biti potomci”, rekao je Dag Berner, glavni izvršni direktor Hektar agriteka (Hectare Agritech) koji vodi onlajn platformu za prodaju stoke, hrane za životinje i drugih prooizvoda SellMyLivestock (SML) i Graindex, sa sedištem u Velikoj Britaniji.
Tvorci Tuddera, koji je pokrenut baš uoči Dana zaljubljenih, kažu da je to prva aplikacija za sparivanje stoke.
Izvor: Hina/Reuters/N1
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.