Apel za racionalnu potrošnju vode u Beogradu

Izvor: RTS, 08.Jul.2017, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel za racionalnu potrošnju vode u Beogradu

Zbog visokih dnevnih temperatura, potrošnja vode u Beogradu povećana je od tri do šest puta, naročito u rubnim delovima grada, što ukazuje na nenamensku potrošnju, izjavila je v. d. sekretara za komunalno-stambene poslove Nina Jandrić.
Nina Jandrić je dodala da Javno-komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" svakodnevno vrši merenja u distributivnom sistemu, preneo je gradski sekretarijat >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za informisanje.

Prema njenim rečima, leto je tek počelo i predstoje periodi sa izuzetno visokim dnevnim temperaturama vazduha, kada je potreba za vodom znatno povećana.
"Apelujemo na sve sugrađane da savesnim i odgovornim odnosom, racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda. Na taj način biće omogućeno da svi Beograđani imaju dovoljno vode, kao i da se očuva sistem vodosnabdevanja", rekla je Jandrićeva.
Ona je dodala da se iz sistema beogradskog vodovoda, na osnovu gradske odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, može koristiti za voda piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične i higijene domaćinstva i pozvala Beograđane da pokažu odgovornost i uzdrže se od nenamenske potrošnje vode.
"Imamo razumevanja za povećanu potrebu za vodom tokom leta, ali aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće", rekla je Nina Jandrić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BG: "Voda se nenamenski troši, a leto tek počelo"

Izvor: B92, 08.Jul.2017

Beograd -- Zbog visokih temperatura potrošnja vode u Beogradu povećana je od tri do šest puta, naročito u rubnim delovima grada, navodi Nina Jandrić...Osim toga, v. d. sekretara za komunalno-stambene poslove navodi da to ukazuje na nenamensku potrošnju...Ona je dodala da Javno komunalno preduzeće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.