Apel protiv netolerantnih izjava o migrantima

Izvor: Akter, 14.Avg.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel protiv netolerantnih izjava o migrantima

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković pozvala je danas državne funkcionere da se u izjavama o migrantima koji prolaze kroz Srbiju uzdrže od ocena koje su paušalne, netolerantne i koje mogu uneti nepotrebnu uznemirenost kod građana i građanki

"Najveći broj građana Srbije pokazuje veliku solidarnost i spremnost da pomogne migrantima, dobrim delom zato što i sami razumeju nesreću koja je ove ljude naterala da napuste svoje domove. Zato i nosioci javnih funkcija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na svim nivoima, u svojim izjavama moraju biti isto tako solidarni i tolerantni", navodi u saopštenju Janković, koja je takođe pozvala medije da u izveštavanju o migrantima poštuju novinarski kodeks.

Poverenica je najavila da će uskoro obići Preševo i Kanjižu, mesta na ulasku i izlasku iz zemlje gde je koncentracija migranata najveća, i izrazila očekivanje da će se uz pomoć država EU i međunarodnih organizacija uskoro naći održiva rešenja.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.