Anonimusi: Obrazovanje, a ne kič i šund!

Izvor: BKTV News, 28.Feb.2012, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anonimusi: Obrazovanje, a ne kič i šund!

Hakeri iz grupe Anonimus Srbija, svoju preksinoćnu akciju rušenja sajtova 'Grand produkcije' i 'City records-a', objašnjavaju na sledeći način: 'Sada imate našu punu pažnju. Borimo se protiv cenzure interneta, cenzure medija i ubijanja slobode govora! S obzirom da već decenijama traje napad na mozgove građana Srbije i da već dugo živimo u debelom mraku, Anonymous Srbija su noćas izvršili prvi deo operacije ‘Crni mart’. Od večeras vraćamo kulturu u Srbiju. Hoćemo više biblioteka >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i muzeja, a manje kafanskih pevaljki. Razvoj ovakvih pojava u našem društvu već smo videli devedesetih: umesto džepnih izdanja knjiga, u džepovima se nose noževi, britvice i pištolji. Puca se na ljude zbog parking mesta. Nećemo dozvoliti dalje moralno propadanje društva. Samo obrazovan čovek je slobodan čovek! Obrazovanje, a ne kič i šund!'.
Anonimusi ovako, svako ponaosob, odgovaraju na pitanje da li se plaše policije zbog svojih akcija na internetu i rušenje sajtova: 'Apsolutno. Očekujemo samo još par pravnika da nam se pridruži i onda smo nepobedivi. Tačnije, trebaju nam advokati, jer po novom ZPP-u ne možemo pravnike da angažujemo, već samo advokate. Bilo kakva negativna intencija prema građanskim inicijativama na netu diskvalifikuje politiku sile kojom hoće da uguše open pokret kao što je Anonymous... Biće čupavo. Strah postoji, ali hrabrost je suprotstavljanje strahu. Ne plašimo se policije, jer kad saznaju za šta se zalažemo - podržaće nas. U to sam apsolutno siguran!'.
Izvor: Danas
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.