Izvor: B92, 18.Dec.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anketa: Većina podržava Đilasa

Beograd -- Prema istraživanju agencije Stratedžik marketing, više od polovine Beograđana podržava sadašnjeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Istraživanje je pokazalo i da bi na eventualnim izborima za gradsku skupštinu pobedila Demokratska stranka. Đilasa podržava 56 odsto birača, dok je 20 odsto protiv toga da on bude gradonačelnik. Od tih 20 odsto ispitanika, većina bi glasala za zamenika predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Istraživanje je sprovedeno od 30. novembra do 3. decembra, na uzorku od 2.507 punoletnih građana Beograda.

Da su gradski izbori održani u periodu kada je istraživanje sprovedeno, DS bi bio ubedljivi pobednik, sa daleko najvišim sopstvenim rejtingom do sada.

Srpska napredna stranka osvojila bi drugo mesto, a u gradsku skupštinu verovatno bi lako ušle Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije i Liberalno-demokratska partija, piše u istraživanju.

Prema istraživanju, iz ponuđenog spiska, najuspešniji političari su Boris Tadić, Vuk Jeremić i Dragan Đilas, slede Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić, Vojislav Koštunica, Vojislav Šešelj, Božidar Đelić, Čedomir Jovanović, a zatim i Velimir Ilić, Mirko Cvetković, Mlađan Dinkić, Ivica Dačić i Dragan Todorović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.