Aneks ugovora pod velom tajne

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 07.Nov.2009, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aneks ugovora pod velom tajne

BEOGRAD - U Kragujevcu će 10. novembra biti potpisan aneks ugovora o formiranju kompanije „Fijat automobili Srbija“, potvrdio je Đuzepe Zakarija, koji je u toj firmi zadužen za odnose sa javnošću.

On, međutim, nije mogao da precizira detalje aneksa, niti ko će ih potpisati i ko će prisustvovati toj ceremoniji. Klauzule aneksa utvrđuje Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, u kome nije bilo moguće dobiti bilo kakvu informaciju u vezi s tim. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Kako se očekuje, tim dokumentom bi trebalo da bude utvrđena dinamika investicionih ulaganja u srpsko italijansku kompaniju, u kojoj Fijat ima 67, a država Srbija 33 odsto kapitala.

Ranije je najavljeno da će torinska fabrika automobila u novu kompaniju investirati 800 miliona evra, a Vlada Srbije 300 miliona evra.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Nebojša Ćirić rekao je juče da su predstavnici tog ministarstva i sindikata „Zastave“ postigli dogovor o protokolu i aneksu o zbrinjavanju svih radnika, koji će važiti do 1. marta naredne godine. On je objasnio da će se do tog datuma znati koliko će ukupno „Zastavinih“ radnika preuzeti kompanija „Fijat automobili Srbija“, i koliko će njih biti angažovano u 2010. godini na raznim poslovima.

Kako se očekuje, narednih dana bi trebalo da bude poznat i novi tip automobila koji će se proizvoditi u kragujevačkim pogonima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.