Anastasija se vratila u Beograd

Izvor: NaDlanu.com, 25.Feb.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anastasija se vratila u Beograd

Devetogodišnja Anastasija Trajković koja ima retku vrstu tumora doputovala je u Beograd sa lečenja u Češkoj, saopštila je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore.

Let iz Praga do Beograda trajao je jedan sat i 40 minuta. Devojčica je tokom leta bila pod nadzorom lekara-anesteziologa i tehničara u pratnji oba roditelja. U saopštenju se navodi da je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore obezbedila avion i posadu i platila putovanje.Doktori u Pragu nisu utvrdili da li devojčica na plućima >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ima metastaze, a voda koja se pojavila u plućima se u velikoj meri povukla. Lekari državne bolnice u Pragu, na čije onkološko odeljenje je prebačena, nakon pregleda posle protonskog zračenja ustanovili su veliku malaksalost i odlučili da je vrate u Srbiju.Anastasija Trajković, koja boluje od retkog oblika tumora, otputovala je u Prag na lečenje krajem januara.Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Momčilo Babić je 29. januara po hitnom postupku doneo rešenje o upućivanju na lečenje u inostranstvo devetogodišnje Anastasije Trajković.RFZO je tada saopšto da je odobreno dva meseca lečenja, kako je i predloženo planom izabrane zdravstvene ustanove "Proton Therapy Center", u Češkoj.Anastasija Trajković je učenica trećeg razreda Osnovne škole "Radoje Domanović" u Vranju. Do sada je imala pet operacija i četiri hemoterapije.Stanje joj se nedavno pogoršalo.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Anastasija se vratila u Srbiju

Izvor: OkRadio.rs, 25.Feb.2014

Anastasija Trajković (9) iz Vranja doputovala je u utorak iz češke bolnice Motol u Beograd, gde je smeštena na Institut za majku i dete. Ona je vanrednim letom iz Praga uz pratnju srpskih lekara i tehničara za dva sata stigla u Srbiju i oko 14 sati je smeštena na odeljenje intenzivne nege Instituta...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.