Amerika tuži Snoudena,: Država traži pare koje je zaradio prodajom romana

Izvor: NovaEnergija.net, 20.Sep.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika tuži Snoudena,: Država traži pare koje je zaradio prodajom romana

Amerika je podnela tužbu protiv bivšeg službenika Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) Edvarda Snoudena, koji je 2013. godine objavio tajne dokumente o programu prisluškivanja telefona i interneta, jer njegova knjiga krši sporazume o neobjavljivanju podataka.
Američko Ministarstvo pravosuđa navodi da je Snouden objavio svoje memoare “Trajni snimak” bez prethodne predaje obaveštajnim agencijama na uvid, te da njegovi govori, takođe, krše sporazume o neobjavljivanju podataka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << /> U saopštenju se ističe da SAD potražuju sva sredstva koje je Snouden zaradio prodajom knjige. U tužbi se, takođe, pominju i “korporativna preduzeća” odgovorna za objavljivanje knjige kao potencijalni tuženi.
Snouden je ranije izjavio da je 2013. godine tražio azil u Francuskoj kada je na vlasti bio Fransoa Oland i izrazio nadu da će mu sada predsednik Emanuel Makron to odobriti. Oko desetak zemalja već je odbacilo zahtev Snoudena za azil.
Snouden je objavio memoare koji će izaći u prodaju u više od 20 zemalja. On u Rusiji živi od 2013. godine.
Izvor: Srna
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.