Izvor: B92, 20.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka pomoć Bajrakli džamiji

Beograd -- Američki ambasador u Srbiji Majkl Polt obišao je danas Bajrakli džamiju i Islamski kulturni centar u Beogradu.

Taj centar je bio oštećen u nemirima u martu 2004, a delimično je renoviran sredstvima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). U građevinske radove i nabavku računarske opreme, klima uređaja, električnih peći i nameštaja uloženo je 71.000 dolara, a još 29.000 dolara biće uloženo u izradu arhitektonskih rešenja potrebnih za potpunu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekonstrukciju zgrade.

Renovirane prostorije koristiće se za organizovanje obuke za rad na računaru i nastavu engleskog jezika za pripadnike te zajednice.

Beogradski muftija Hamdija Jusufspahić zahvalio je ambasadoru na pomoći.

Polt je rekao da je ovo samo deo pomoći Amerike Centru i da postoji projekat o njegovoj potpunoj rekonstrukciji.

"Postoji još jedan veći projekat, a to je projekat pomirenja među različitim verama i veroispovestima koje postoje u ovoj zemlji, koje mirno mogu živeti jedne pored drugih", rekao je Polt.

Ambasadoru Poltu je uručena i plaketa u znak zahvalnosti za ono što je učinio za Islamsku zajednicu Srbije.

Na pitanje novinara zbog čega je za američku administraciju neprihvatljiv predlog Rusije da se nastave pregovori o Kosovu, Polt je rekao da neće direktno da odgovori na ovo pitanje.

"Danas stojim kao hrišćanin u džamiji i želim da izrazim želju da živim u miru, ljubavi sa prijateljima u Islamskoj zajednici", rekao je on.

Polt je dodao da to želi i za narod koji živi na Kosovu, kao i da smatra da je to ono što bi i predstavnici vlada u Beogradu i Prištini i svi ljudi dobre volje trebalo da žele onima koji žive na Kosovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.