Izvor: TangoSix.rs, 26.Maj.2022, 10:50

Američka armija dodelila Erbasu ugovor o kontinuiranoj logističkoj podršci flote helikoptera Lakota

Kompanija Erbas saopštila je 23. maja da je sa američkom armijom potpisan naknadni CLS (Contractor Logistics Support) ugovor kojim će se obezbediti rezervni delovi, materijal i inženjerska podrška za celokupnu flotu od 482 višenamenska i trenažna helikoptera UH-72A i UH-72B.
Ugovor uključuje vremenski period od 6 meseci sa opcijom za još 4,5 godina, sa potencijalnom ukupnom vrednošću od preko 1,5 milijardi dolara. Erbas će pružiti podršku na >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << 67 lokacija u SAD i inostranstvu na kojima baziraju helikopteri Lakota. Ovo uključuje baze Nacionalne garde u 43 države, i mestu Fort Rucker u Alabami gde se se helikopterom UH-72A obavlja armijska misija Initial Entry Rotary Wing (početni kvalifikacioni kurs IERW u okviru sistema helikopterske obuke Američke armije).
CLS ugovor sa američkom vojskom je najveći ugovor po učinku za podršku helikoptera kojim Erbas raspolaže u svetu.
– Erbas je skoro dve decenije pružao izuzetne proizvode i usluge podrške za UH-72A – rekao je pukovnik Kelvin Lejn, menadžer projekta za višenamenski helikopter američke armije. Lejn je dodao da ovaj ugovor naglašava poverenje američke vojske u sposobnosti letelice i da se u američkoj vojsci raduju nastavku podrške koju ovaj ugovor pruža floti helikoptera UH-72.
– Čast nam je da produžavamo našu vezu sa američkom vojskom za još 5 godina. Erbas nastavlja da dokazuje svoju posvećenu obezbeđivanju visokokvalitetnih platformi i izvanrednu podršku muškarcima i ženama koji upravljaju ovim izuzetnim letelicama – rekao je Skot Tumpak, potpredsednik odeljenja Erbasa za vojne helikoptere u SAD. On je dodao da su u Erbasu ponosni na više od 15 godina pružanja odlične usluge i da se nadaju će se ovo partnerstvo nastaviti još mnogo godina.
UH-72B se proizvodi u Erbasovom pogonu u Kolumbusu, Misisipi dok se logistikom upravlja iz pogona u Dalasu, Teksas. 40 procenata radne snage koja radi na ovim platformama čine vojni veterani SAD. Vojska SAD koristi modele UH-72A i UH-72B za obavljanje različitih misija uključujući misije borbe protiv droge i misije Nacionalne garde na jugozapadnim granicama.
Prošle godine flota helikoptera UH-72B prešla je milion sati naleta, nekih 15 godina nakon što je prva Lakota UH-72A ušla u službu američke armije. Lakota je visokosposobna dvomotorna letelica sa modernim ‘‘staklenim‘‘ kokpitom, sistemom upravljanja i navigacijom. Lakota ostaje najjeftiniji dvomotorni armijski helikopter kada je u pitanju nabavka, posedovanje i korišćenje.
Ugovorom će upravljati Airbus U.S. Space & Defense sa sedištem u Arlingtonu, Virdžinija. Radeći u skladu sa posebnim bezbednosnim sporazumom, Airbus U.S. Space & Defense, Inc nudi napredna rešenja u ispunjavanju najsloženijih odbrambenih, bezbednosnih, svemirskih i obaveštajnih zahteva SAD. Kao dugogodišnji partner američke vlade, Erbas u Sjedinjenim Državama koristi rešenja svetske klase iz oblasti satelita, laserske komunikacije, avijacije, kako bi pomogao našim klijentima koji su fokusirani na nacionalnu sigurnost u ispunjavanju svojih zadataka.
The post Američka armija dodelila Erbasu ugovor o kontinuiranoj logističkoj podršci flote helikoptera Lakota appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.