Ambasador Švajcarske uručio donaciju Kraljevu

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 08.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Švajcarske uručio donaciju Kraljevu

KRALJEVO - Ambasador Švajcarske u Srbiji Ervin Hofer i gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović potpisali su ugovore o donaciji 315.000 švajcarskih franaka za izradu tehničke dokumentacije i za rekonstrukciju zgrade gradske uprave.

Farmaceutska kompanija "Roš" je zdravstvenom centru Studenica poklonila milion dinara za rekonstrukciju Internističke bolnice, a najavljeno je da će kompanija "Geberit grupa" sa 135.000 franaka finansirati rekonstrukciju tri sanitarna bloka u dve osnovne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << škole u Kraljevu.

Ovim je pomoć svajcarske vlade i kompanija za saniranje posledica zemljotresa u Kraljevu dostigla iznos od oko 500.000 franaka.

- Posebno nam je drago što su se u pomoć Kraljevu uključile i švajcarske kompanije, a ne samo Vlada. Mi smo u Kraljevu prisutni više od 10 godina i prijateljstvo naše zemlje i Kraljeva se dokazuje u teškim momentima - rekao je ambasador Hofer.

On je podsetio da je u okviru Programa podrške opštinama (MSP) od 2001. godine u Kraljevu realizovan 21 projekat koji je Švajcarska podržala sa milion franaka.

Direktorka kompanije "Roš" Ana Govedarica istakla je da je ova firma brzo reagovala posle zemljotesa i uplatila milion dinara pomoći za sanaciju Internističke bolnice koja je zbog oštećenja morala da bude iseljena.

- Za više od 40 godina prisustva na tržištu Srbije "Roš" je sa zdravstvenim institucijama izgradio partnerski odnos. Pozivamo i ostale kompanije da pomognu obnovu Kraljeva - rekla je Govedarica.

Današnjem sastanku prisustvovala je i pomoćnik mininistra zdravlja Ivana Mišić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.