Izvor: Danas, 14.Jan.2015, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD donira porodilište

Kladovo - Zahvaljujući Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu porodilište u Kladovu dobilo je novu, savremenu opremu. U pitanju je donacija koju čini ginekološki sto za preglede, krevet za bebe i infra-sto vrednosti oko 50.000 evra. Ova donacija praktično čini nastavak prošlogodišnjih aktivnosti zahvaljujući kojima je kladovsko porodilište dobilo funkcionalniji i komforniji izgled zahvaljujući angažovanju lokalne samouprave, Đerdap-usluga i Privrednog društva „Hidroelektrane >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Đerdap“. Prema najavama nadležnih, ove će godine lokalna samouprava obezbediti sredstva za kupovinu transportnog inkubatora.

Inače, prvorođena beba u 2015. godini u porodilištu u Kladovu je dečak koji je rođen na Badnji dan. Nikolu, koji je četvrto dete u porodici Dajesković, i njegovu majku Slavicu posetili su i darivali Radovan Arežina, predsednik, i Borislav Petrović, zamenik predsednika opštine Kladovo. Uz zlatnik, prvorođena beba je od opštine Kladovo dobila i poklone u opremi, a bebi-pakete dobile su i dve devojčice rođene na Božić.

Tokom prošle godine u porodilištu u Kladovu rođeno je 88 beba, pri čemu su nešto brojniji bili dečaci - rođeno je 46 dečaka i 42 devojčice. U poređenju sa 2013. rođeno je 18 beba manje.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.