Alibaba za Dan samaca zaradila milijardu dolara za 85 sekundi

Izvor: NovaEnergija.net, 12.Nov.2018, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alibaba za Dan samaca zaradila milijardu dolara za 85 sekundi

Kineski trgovački gigant Alibaba postavio je novi rekord na Dan samaca jer je kompanija za 85 sekundi prodala proizvode u vrednosti od jedne milijarde.
Kompanija je obavestila javnost da joj je juče prodaja porasla za milijardu dolara za minut i 25 sekundi, javlja CNN.
Tokom Dana samaca proda se više robe nego tokom Crnog petka i Sajber ponedeljka zajedno. Ovaj rast došao je u veoma značajnom momentu kada je Alibaba pod pritiskom usporavanja kineske ekonomije, novih rivala u industriji >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << e-trgovine, ali i trgovinskog rata sa Sjedinjenim Američkim Državama.
Inače, trgovački gigant Alibaba ranije ovog meseca smanjio je prognozu godišnjih prihoda za čak šest odsto.
Dan samaca obeležava se u Kini od 1990-ih godina, kada su studenti izabrali ovaj dan kao pandan Danu zaljubljenih, kako bi ljudi koji nisu u vezi mogli da kupuju za sebe. Kompanija Alibaba, koja je podržala inicijativu, pretvorila ju je u praznik za ljubitelje kupovine.
U ovom danu učestvuju i druge kineske platforme za e-trgovinu kao što su JD.com i mnoge druge, a od ove godine Alibabina podružnica Lazada u jugoistočnoj Aziji ponudiće popuste i van Kine tj. u Singapuru, Maleziji, Indoneziji, Tajlandu i Vijetnamu.
Međutim, Dan samaca u Kini je daleko najlepši.
Izvor: Klix.ba

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.