Aleksandru Avramoviću nagrada za dostojanstvo novinarske profesije

Izvor: RTS, 27.Maj.2020, 14:25

Aleksandru Avramoviću nagrada za dostojanstvo novinarske profesije

Klub novinara Pomoravlja ovogodišnju nagradu za doprinos razvoju novinarstva i dostojanstvo novinarske profesije dodelio je Aleksandru Avramoviću, politikologu, novinaru i producentu koji je najveći deo radnog veka proveo u Radio televiziji Beograd i Radio televiziji Srbije.
Nagrada koja se ranijih godina uručivala na Svetski dan slobode medija, ove godine nešto kasnije zbog epidemije koronavirusa, sastoji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se od unikatne povelje i novačnog iznosa.
U odluci žirija stoji da se "Aleksandar Avramović celog života borio za dostojanstvo novinarstva u Srbiji."
Aleksandar Avramović novinarsku karijeru započeo je u Radijsko-novinskoj ustanovi "Novi put" u nekadašnjem Svetozarevu. Bio je stalni dopsinik Televizije Beograd, a potom i odgovorni urednik Radio Svetozareva. Tokom svoje bogate novinarske karijere bio je i na značajnim funkcijama u Radio televiziji Beograd i Radio televiziji Srbije.
Još uvek je aktivan na polju kulture,umetnosti i novinarstva.
Avramović je primajući nagradu poručio da Srbija ima mnogo časnih sjajnih novinara u svim žanrovima, a pogotovo na polju kulture i umetnosti gde, kako  kaže, sigurno prednjačimo i na prostorima bivše Jugoslavije što pokazuju i zvanična priznanja, ali i šire.
"Dakle dostojanstvo je čovek, od dostojanstva se može pobeći ili skliznuti samo u nedostojanstvo. Pokušajmo, učinimo sve svako koliko može u onome što radi da dostojanstvo ostane dostojanstvo. Novinarstva bez dostojanstva autora i onima o kojima se piše nema, to je jedino što može da nas održi", rakao je Avramović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.