Izvor: B92, 10.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albansko-srpski forum o Kosovu

Beograd -- Na Internetu je pokrenut albansko-srpski forum za razmenu informacija, na adresi www.kosovakosovo.com.

Prva tema je pitanje nestalih, a Internet-stranica otvorena je na osnovu partnerstva Medijskog centra novinske agencije Beta iz Beograda, Kosovalajv iz Prištine i Centra za demokratiju i pomirenje iz Soluna. Svi tekstovi dostupni su na albanskom, srpskom i engleskom.

Prva tema foruma, na kojem će najmanje jednom sedmično predstavnici srpske i albanske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strane iznositi stavove o ključnim temama vezanim za Kosovo, jeste problem nestalih. Na tu temu, sagovornici dijaloga su šefovi delegacija Beograda i Prištine u Radnoj grupi za nestale Veljko Odalović i Ragip Zekoli.

Forum je zamišljen kao platforma za otvaranje razgovora o ključnim temama u vezi s kosovskim pitanjem, a među njima su političke teme i pitanja iz svakodnevnog života, odnosno energetika, saobraćaj, ljudska prava, obrazovanje, sloboda kretanja, izgledi za politički dijalog.

Podršku Forumu dali su predstavnik Evropske unije Havijer Solana, koordinator Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope Erhard Busek i šef UNMIK-a Soren Jesen Peteresen, a njihovi autorski prilozi su dostupni na sajtu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.