Albanci kamenovali Srbe na KiM, jedan mladić teško povređen, dvoje lakše

Izvor: BKTV News, 28.Maj.2018, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci kamenovali Srbe na KiM, jedan mladić teško povređen, dvoje lakše

Nekoliko desetina Albanaca, koji su blokirali prilaz crkvi Svete trojice u Petriču kod Kline kamenovali su Srbe, kojima su kosovski specijalci omogućili prilaz svetinji.

Radosav Kizić (22) je teže povređen kada ga je kamenica pogodila u glavu i sproveden je u pećku bolnicu. U incidentu su povređeni i njegov rođeni brat Nemanja (20), kao i predsednik privremenog organa Kline Božidar Šarković.

Radio Goraždevac javlja i da je uhapšen jedan Srbin koji je osumnjičen >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za navodni ratni zločin počinjen 1999.

Srbi su se, potom, vratili u automobile i čekaju da ih kosovska policija sprovede do obližnjeg sela Vidonje gde planiraju da organizuju slavski ručak.

Ranije tokom dana je oko Albanaca vozilima sa tri strane blokiralo prilaze crkvi, a oko podneva su posedali u crkveno dvorište ne dozvoljavajući kosovskim policajcima da ih pomere.

Zbog nemogućnosti da uđu u crkveno dvorište, tridesetak raseljenih Srba uputilo se potom ispred stanice policije u Klini odakle su u pratnji desetak policijskih vozila i specijalnih snaga policije krenuli put crkve u Petriču.

"Albanci i dalje ne žele da se pomere, već su mnogi od njih posedali oko temelja porušene svetinje kojoj i dalje ne možemo da priđemo", rekao je predsednik privremenog organa Kline Božidar Šarković.

Namera Albaanca, po mišljenju proteranih Srba, jeste da ih onemoguće da se vrate svojim ognjištima pogotovu što im već gotovo 19 godina koriste imanja i svu imovinu.

Inače, ambulanta u srpskom delu Suvog dola, koji se nalazi na par kilometara od Kosovske Mitrovice ponovo se našla na meti nepoznatih napadača. U noći između nedelje i ponedeljka, kamenicama su polomljena stakla na ulaznim vratima i prozor na ordinaciji, a napadači, kao i u prethodnih nekoliko napada, nisu pronađeni.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.