Izvor: B92, 05.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivistkinje Sigurne ženske kuće pisale Vujanoviću

Podgorica -- Aktivistkinje nevladine organizacije Sigurna ženska kuća zatražile su u otvorenom pismu od predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića da spreči zataškavanje afere o trgovini ženama. "Kao predsednik države imate na raspolaganju mehanizme kojima možete obezbediti pravo na pravdu za S.Č. i prekinuti kompromitovanje institucija javnog tužilaštva Crne Gore", navodi se u pismu. U pismu se dodaje da i poletarci znaju šta se dešavalo sa S.Č. u Crnoj Gori te da da su imena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << učesnika u "zabavama, žurkama, partijima i orgijama široko poznata crnogorskoj javnosti".

"Nije tajna ni da je vaš brat bio prisutan na jednom skupu te vrste i da je bio svedok maltretiranja S.Č. od strane njenog gazde", navodi se u pismu i dodaje da aktivistkinje nemaju saznanja da je predsednik Crne Gore učestvovao na tim skupovima i da je to glavni razlog što mu se obraćaju sa poverenjem. Brat predsednika Crne Gore advokat Dejan Vujanović demantovao je u četvrtak navode iz pisma Sigurne ženske kuće da je prisustvovao skupovima gde je bila i Moldavka S.Č, ocenjujući da je sve što je objavljeno neistina. On je u izjavi agenciji Beta najavio tužbu zbog klevete protiv aktivistkinja Sigurne ženske kuće.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.