Aktivisti LGBT zaustavili saobraćaj na Terazijama

Izvor: S media, 01.Okt.2011, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivisti LGBT zaustavili saobraćaj na Terazijama

Članovi organizacionog odbora Parade ponosa na kratko su danas posle konferencije za novinare u Medija centru, izašli na ulicu i zaustavili saobraćaj na Terazijama.

Povodom jučerašnje zabrane održavanja Parade ponosa danas je održana konferencija za novinare.

Tadić podržao odluku o zabrani skupova

Proteklu noć obeležile tuče na splavovima

Dačić: Odluka o zabrani nije poraz ni slabost države

Tridesetak aktivista >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << LGBT organizacija na Terazijama je zaustavilo saobraćaj držeći transparent na kome je pisalo "Ljubav. Normalno", na iznenadjenje vozača koji su se zaustavljali i malobrojne policije koja je stajala na uzlazu u Medija centar.

Akcija je završena mirno, a ubrzo je na Terazije pristigao i veći broj policajaca.

Saobraćaj na Terazijama posle nekoliko minuta normalizovan.

Organizatori Parade: Država je kapitulirala

Članovi organizacionog odbora Parade ponosa ocenili su danas da je država odlukom da zabrani održavanje Parade "kapitulirala" i da ne može da izadje na kraj sa huliganima.

"Ne verujem da su bezbednosne procene bile toliko loše da Prajd nije mogao da se održi. Nije bilo političke volje za to", rekao je na konferenciji za novinare Goran Miletić iz Organizacionog odbora Parade.

Jovanka Todorović takodje članica Organizacionog odbora, podsetila je na izjavu gradonačelnika Dragana Djilasa koji je prošle godine posle održane Parade ponosa rekao da je to bio jedan "tužan dan za grad Beograd" i ocenila da je današnji dan "tužan za sve".

Ona je dodala da je odlukom o zabrani učinjen "ne jedan, nego sto koraka unazad, kada su u pitanju ljudska i manjinska prava" u Srbiji.

Član Organizacionog odbora Boban Stojanović kazao je da se u ovom slučaju nije radilo o nedostatku političke volje, jer "ova država ne postoji i njene institucije su šuplje".

"Političku elitu ne zanimaju politička prava, oni imaju samo jedan interes, a to je njihovo sopstveno d...", rekao je Stojanović.



(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.