Izvor: Danas, 19.Jul.2023, 17:21

Ako država ne zaustavi nezakonitu privatizaciju kulturnog dobra, pljačka dela Zadužbine Nikole Spasića biće jedan od najvećih skandala ove vlasti

  Otimanje dela zgrade u Knez Mihailovoj 33, Zadužbine Nikole Spasića koja je kulturno dobro, i pravosnažnom presudom Prvog opštinskog suda od 26. januara 2007. godine (P. 3805/05) u celosti državna imovina, ukoliko se ne zaustavi postaće jedna od najskandaloznijih i najvećih pljački, o čemu Danas intenzivno piše već nekoliko dana, a o kriminalnom kršenju zakona, upravitelj Zadužbine, advokat Vojin Đekić, upozorio je i javnost na konferenciji za medije 17. jula, apelujući na državne institucije i građane Srbije da to ne dozvole.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.