Akcioni plan za romsko naselje

Izvor: B92, Beta, 06.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcioni plan za romsko naselje

Beograd -- Akcioni plan za raseljavanje nelegalnog romskog naselja ispod Gazele biće potpisan do kraja nedelje, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić.

Realizacija akcionog plana očekuje se najkasnije do 31. avgusta, dodao je on. Krkobabić je, gostujući u Poligrafu, rekao da će 114 porodica iz ovog naselja dobiti nov smeštaj, dok je za ostale nadležna Vlada Srbije i lokalne zajednice iz kojih su došli.

Milan Krkobabić je objasnio da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << problem biti rešen po uzoru na evropske metropole, odnosno da se neće praviti nova siromašna četvrt, već da će žitelji ovog naselja dobiti smeštaj na različitim lokacijama u Beogradu.

"Ovo je početak. Ali, da raščlanimo te dve stvari, ti ljudi moraju da se isele, oni moraju da se socijalizuju, deca moraju da idu u škole i moraju da dobiju posao. Ali i građani Beograda moraju da budu svesni da ne mogu da prave otpor i da sprečavaju građane tog socijalnog neuslovnog naselja ispod Gazele da dođu u njihov kraj", rekao je Krkobabić.

On je dodao da takva deskriminacija "ne može više da se toleriše".

"Ova gradska vlast to neće tolerisati. Znači, nigde se više neće pojaviti slučaj da bilo koji deo Beograda kaže da ne želi da dođu ovde i ovde. Svi građani Beograda su jednaki pred ovom vlašću i imaju jednaka prava, ali i jednake obaveze", rekao je Krkobabić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umesto izgradnje kupovina stanova

Izvor: Danas, 06.Feb.2009

Nakon požara koji je izbio u utorak, stanovnici nehigijenskog naselja ispod „Gazele“ dobili su od Grada 11 stambenih kontejnera. Međutim, ovo je samo privremeno rešenje. Grad namerava da do kraja avgusta raseli ovo nehigijensko naselje tako što će za 114 porodica koje žive u „karton sitiju“...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.