Akcija dojenja na Zemunskom keju

Izvor: B92, 31.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija dojenja na Zemunskom keju

Beograd -- Udruženje Roditelj ukazuje na podatak da manje od 20 odsto majki u Srbiji hrani bebe svojim mlekom.

Ovogodišnja akcija "Dojite s ponosom" ima za cilj informisanje trudnica i mladih majki o prednostima dojenja kao najboljeg i najzdravijeg izvora hrane za novorođenčad, kao i na ukazivanje na dojenje u javnosti, o čemu kod nas još važe brojne predrasude.

Svetska asocijacija za promociju dojenja tokom ovogodišnje Nedelje dojenja ukazuje na značaj ranog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stavljanja bebe na mamine grudi, poželjno najkasnije jedan sat po rođenju.

Takvo postupanje, prema mišljenju stručnjaka, može da sačuva život milion beba.

Od dobrog početka u velikoj meri zavisi i uspešno dojenje, zbog čega udruženje Roditelj apeluje na sva porodilišta u Srbiji da odmah po rođenju stave bebu tamo gde joj je najlepše, na majčine grudi.

Udruženje Roditelj u subotu, 4. avgusta, u 18.00, organizuje akciju dojenja beba na Zemunskom keju kod hotela Jugoslavija i poziva sve majke koje doje bebe da im se priključe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.