Izvor: B92, 04.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija Školski policajac

Beograd -- Početkom nove školske godine nastavlja se akcija Školski policajac. Cilj je suzbijanje maloletničke delinkvencije.

U Zavodu za vaspitanje dece i omladine resocijalizacija dece traje od šest meseci do dve godine, a smatra se uspešnom ako dete ima gde da se vrati. Ako nemaju zdravo okruženje, deca se, u 90 odsto slučajeva, vraćaju kriminalu. Psiholozi kažu da su maloletni delinkventi destruktivni i agresivni, uglavnom iz razorenih i siromašnih porodica i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najveći deo dana provode na ulici.

Psiholog u Zavodu za vaspitanje dece i omladine Dragan Rolović kaže da zabrinjava činjenica da je sve veći broj dece mlađe od 14 godina koja čine teška krivična dela. "U poslednje vreme imamo decu od 11, 12 i 13 godina koja vrše teška krivična dela, kao što su višestruka razbojništva, a imali smo i pokušaje ubistva", kaže on.

Minstar prosvete je pre oko godinu dana najavio mere koje bi podrazumevale da maloletnici ne smeju da budu sami na ulici posle ponoći.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.