Akcija Očistimo Srbiju sprovedena i u Gračanici

Izvor: S media, 04.Jun.2011, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija "Očistimo Srbiju" sprovedena i u Gračanici

Ekološka akcija "Očistimo Srbiju" sprovedena je danas i u Gračanici uz učešće predškolaca, kao i zaposlenih u javnim komunalnim preduzećima i lokalnoj samoupravi.

U okviru akcije "Očistimo Srbiju" u Gračanici su učestvovala deca iz predškolske ustanove "Djurdjevak" koja su zajedno sa vaspitačicama i roditeljima očistila prostor oko spomenika sdolunskim ratnicima u centru Gračanice.

Deca su zatim u dvorištu zgrade lokalne uprave zasadila >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << cveće, a u sali je otvorena postavka dečijih likovnih radova koji su prispeli na ovogodišnji ekološki konkurs.

Predsednik opštine Priština izmeštene u Gračanicu Nebojša Nikolić je dodelio nagrade za najuredjenije dvorište u Gračanici.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća ove srpske opštine danas su u nedostatku mehanizacije lopatama čistili divlju deponiju u naseljenom delu sela izmedju Gračanice i Kišnice.

Više od 270.000 građana učestvovalo u čišćenju Srbije (VIDEO)

Danas "Veliko spremanje Srbije" (VIDEO)

Direktor Javnog Komunalnog preduzeća Negovan Perić rekao je za Betu da to preduzeće ne raspolaže potrebnom mehanizacijom, bagerom i kamionom za odnošenje smeća da bi moglo temeljno, za jedan dan, da očisti tu divlju deponiju koja je potencijalni izvor zaraze.

Predsednik opštine Nebojša Nikolić rekao je za Betu da Komunalno preduzeće radi sa skromnim materijalnim i tehničkim sredstvima, ali da, koliko on zna, postoji jedan bager koji je nedavno popravljen i da je taj bager namenjen potrebama komunalnog ali i preduzeća za vodovod i kanalizaciju.

Novoformirana opština Gračanica, koja radi u okviru kosovskih institucija, za sutra je povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne srednine, najavila ekološku akciju pod sloganom "Moja opština - čista opština".

Služba za odnose sa javnošću ove opštine najavila je da će se sutrašnja akcija čišćenja sprovesti u svm naseljima opštine Gračanica.

(Beta, Foto: Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.