Izvor: B92, 01.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija Bazar zdravlja

Beograd -- Prohladno vreme nije omelo veliki broj penzionera da na otvorenom provere svoje zdravlje, na manifestaciji Bazar zdravlja.

Građanima je na raspolaganju bilo oko dvesta lekara, a pored pregleda, građani su mogli da poprave i očiste svoje zubne proteze. Skupština grada je prvi put organizovala ovakvu akciju i nadaju se da će ovakva okupljanja postati tradicionalna.

Uz preglede, lekari su davali savete i odgovarali na pitanja građana. Osnovni cilj ovakve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << manifestacije jeste promocija zdravlja i zdravih stilova života, ali i da građani unaprede i sačuvaju svoje zdravlje.

"Ljudi nemaju dovoljno motiva da odlaze u dom zdravlja na svakih tri do šest meseci. Mi ćemo i dalje ljude podsticati ovakvim bazarima i mislim da je to osnovna svrha", kaže Nenad Bogdanović, gradonačelnik Beograda.

Od Nove godine, domovi zdravlja prelaze u nadležnost Skupštine grada Beograda, i najavljuju da će prvo rešiti problem gužvi u zdravstvenim institucijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.