Aerostar završio remont i modernizaciju MiG-ova 21 za Mozambik, traže nove mušterije

Izvor: TangoSix.rs, 08.Jul.2014, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerostar završio remont i modernizaciju MiG-ova 21 za Mozambik, traže nove mušterije

BEOGRAD – Aerostar S.A, vodeći rumumunski vojno-civilni MRO, objavio je završetak remonta i modernizacije osam aviona MiG-21 za ratno vazduhoplovstvo Mozambika.  
Završni radovi na MiG-u 21 dvosedu RV Mozambika, Bakau


Ugovor u okviru kojeg su obavljeni radovi predstavlja paket koji takođe uključuje i remont jednog L-39 kao i obuku zemaljskog osoblja i pilota.
Projekat je trajao nešto malo više od godinu dana i obuhvatio je radove na šest jednoseda >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << i dva dvoseda. Kako je Aerostar juče saopštio, remont je po avionu u proseku trajao 120 dana. Neke od remontovanih letelica nisu opertivno letele i do 20 godina što ih je kvalifikovalo kao isplative za radove budući da im preostaje značajno vreme upotrebe do kraja projektovanog životnog veka.
Svaki MiG je dobio osnovnu modernizaciju u vidu GPS sistema i nešto modernijeg digitalnog flight data recordera. Šest kompletiranih aviona je već isporučeno Mozambiku dok će preostala dva stići u tu zamlju krajem meseca.
 
Završne provere u letu, Bakau.


Aerostar poseduje šezdesetogodišnje iskustvo u remontu avionskih motora i struktura uključujući i rad na Lancer programu u okviru kojeg je modernizovano 110 MiG-ova 21 rumunskog ratnog vazduhoplovstva.
Saopštenje Aerostara završava se izjavom predsednika i direktora kompanije Grigora Filipa:
- Posao sa Mozambikom je poslednji dokaz naših sposobnosti. Smatramo da je misija u potpunosti uspešno obavljena posebno kada vidimo da osoblje RV Mozambika uspešno i samostalno ispunjava operativne i trening letove. Takođe, verujemo da ovaj tip modernizacije, remonta i paketa koji sadrži i obuku tehničara i letača pruža posebnu korist zemljama sa limitiranim resursima i radićemo sve što je u našoj moći da iz zainteresujemo za naše mogućnosti.
Za to vreme, dok srpski MiG-ovi 21 ne lete, poslednji proces modernizacije letelica ovog tipa u regiji (Hrvatska) doživljava svoje nove poteškoće.
 
 

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.