Aeroeast Europe na sajmu AERO: Izlažemo zajedno sa Esqualom, za razliku od Utve nismo u milosti države, ove godine nastupamo na Oškošu

Izvor: TangoSix.rs, 06.Apr.2017, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aeroeast Europe na sajmu AERO: Izlažemo zajedno sa Esqualom, za razliku od Utve nismo u milosti države, ove godine nastupamo na Oškošu

Najveći sajam generalne i ultralake avijacije u Evropi AERO počeo je juče u Fridrišhafenu, Nemačka. Sa više od 600 izlagača iz 35 zemalja širom sveta organizatori ove godine očekuju preko 33.000 posetilaca o čemu će izveštavati 600 akreditovanih novinara.
Najveća žurka ove godine kada su u pitanju ultralaki avioni i sve što ide uz njih a podjednako dobro izgleda nije mogla da prođe bez tradicionalnog nastupa jedinog proizvođača ultralakih letelica iz Srbije kompanije Aeroeast >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Europe.
 
Esqual i Sila na Aeroeast štandu / Foto: Aeroeast Kako za Tango Six kaže osnivač i direktor kompanije Milorad Matić, ove godine štand proizvođača iz Kraljeva bogatiji je za još jednu uspešnu priču koja deo svog porekla ima i u Srbiji:
– Na sajmu nastupamo zajedno sa Aleksandrom Arsićem, našim čovekom koji živi u Švedskom i proizvodi svoj kompozitni niskokrilac Esqual. Tako da na AERO-u ove godine Srbiju predstavljamo sa kompletnom ponudom u zavisnosti od želja kupaca. Naša Sila koja je aluminijumski visokokrilac i veoma zanimljiv Esqual koji je kompozitni niskokrilac.
Saradnja sa Aleksandrom je počela odlično, on nam je pomogao da prodamo dva aviona Sila 450 C u Švedskoj. Prvi pre dve godine sa kojim su napravili preko 600 sati u obuci pilota. Budući da su bili prezadovoljni avionom naručili su još jedan. Mi kao Aeroeast ćemo pomoći da se njegov avion probije na tržištu Evrope, uzajamno se pomažemo iako nemamo podršku naše države. Za razliku od većine većih proizvođača ovde prisutnih.
Juče smo, prvog dana sajma, isporučili avion kupcu iz Nemačke koji je već kupio jednu Silu 450 i koja radi u školi pilota u toj zemlji. –
D-MAGO / Foto: Aeroeast Aeroeast, kako je Tango Six redovno izveštavao u prethodnih nekoliko godina, uspeo je da kao samostalni proizvođač letelica do sada isporuči 163 aviona i 90% njih izveze na tržište Evrope. Kako Matić uvek naglašava, bez podrške države:
– Posedujemo sve potrebne evropske sertifikate i gradili smo svoju priču bez ikakve podrške države. Državna fabrika aviona Utva, na primer, godinama stvara gubitke, može da ne plaća doprinose mesecima, dok privatna proizvodnja aviona ako zakasni mesec dana sa obavezama odmah ide u blokadu.
Pokrenuli smo sertifikaciju u Americi koja se bazira na priznavanju nemačkih sertifikata i eventualno nekih dodatnih testova ali se očekuje završetak procesa do juna meseca i učestvovaćemo kao prvi srpski proizvođač letelica u Oškošu, najvećem skupu generalne i ultralake avijacije na planeti.
Tvrdim da je Sila idealna kao zamena za stariju priču Cesni 150 i 152 a s obzirom da je njihov Skycatcher propao kao proizvod mislim da je to idealna šansa za naše Sile 450 i 750.
Kao poslednju vest izdvojio bih da smo dobili sertifikate za šlep jedrilica u Francuskoj i Nemačkoj. Svetski prvak u jedriličarstvu Jan Mari Clemonte je radio sertifikaciju i lično kupio naš avion. – završava Matić.
Pogledajte video reportažu koju smo pre pet godina napravili o avionu Esqual na Lisičjem Jarku:

   
Pretplatite se na nedeljni pregled vesti Tango Six portala. Svakog petka u vašem inboxu. * indicates required
Email Address  *


First Name  *


Last Name  *


Occupation

Company





   
   

   

   




The post Aeroeast Europe na sajmu AERO: Izlažemo zajedno sa Esqualom, za razliku od Utve nismo u milosti države, ove godine nastupamo na Oškošu appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.