Aerodromi moraju da budu maksimalno bezbedni

Izvor: Akter, 08.Nov.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodromi moraju da budu maksimalno bezbedni

Bezbednost na aerodromima širom sveta mora da bude maksimalna posebno u zonama gde su aktivni džihadisti iz Islamske države

"Aerodromska bezbednost u celom svetu mora da bude na maksimalnom nivou posebno ako na lokalnom nivou postoje pretnje", rekao je Hamond u izjavi za Bi-Bi-Si i dodao da bi to značilo i dodatne troškove i ponekad kašenjenje letova zbog detaljne provere putnika.

Zvaničnici na aerodromu u egipatskom letovalištu Šarm el Šeik ocenili su danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da su na tom aerodromu dugo postojali bezbednosni propusti, uključujući ključni uredjaj za pregled prtljaga koji često ne funkcioniše i nemarnu proveru pred ulazak putnika u avion.

Bezbednost na aerodromima u Egiptu postala je glavna briga u jeku istrage o ruskom avionu koji se srušio 31. oktobra sa 224 putnika i članova posade, 23 minuta pošto je poleteo sa aerodroma u Šarm el Šeiku.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.