Izvor: TangoSix.rs, 29.Jul.2015, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom „Nikola Tesla“ niškom aerodromu poklonio rendgen za pregled ručnog prtljaga

Rukovodstva Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije (DCV) i Aerodroma „Nikola Tesla“ obišla su Aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu i najavila uvođenje novih navigacionih postupaka radi podizanja nivoa bezbednosti i poklonila opremu za službu obezbeđivanja, saopšteno je iz DCV-a.
– Prioritet DCV-a jeste bezbednost vazdušnog saobraćaja. Samim tim i podizanje nivoa bezbednosti naše južne vazdušne luke, Aerodroma Konstantin Veliki, jeste naša obaveza >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << – istakla je direktorka Direktorata DCV-a, Mirjana Čizmarov.
Kako je saopšteno, Direktorat je u postupku izdavanja odobrenja Kontroli letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) koja je za Aerodrom „Konstantin Veliki“ izradila instrumentalne navigacione postupke za precizan prilaz i sletanje, koji će doprineti većoj bezbednosti i iskoristivosti aerodroma.
– Uskoro očekujemo uvođenje postupaka koji se odnose na primenu navigacije zasnovane na mogućnostima vazduhoplova, kojim će biti omogućen bezbedniji prilaz i sletanje vazduhoplova na aerodrom u Nišu, u uslovima smanjene vidljivosti i to bez korišćenja zemaljskih uređaja jer se radi o primeni satelitske navigacije, koja je već primenjena na Aerodromu „Nikola Tesla“ – najavila je Čizmarov.
Direktorat će u saradnji sa Evropskom komisijom, u okviru projekta „Taiex“, u novembru organizovati obuke za vazduhoplovno osoblje na temu upravljanja rizicima u vazdušnom saobraćaju.
– Na taj način pomoći ćemo da i aerodrom u Nišu, pored savremene opremljenosti osposobi i unapredi stručni kadar koji je nosilac bezbednosnih vazduhoplovnih operacija – zaključila je direktorka Čizmarov.
Poklonjen rendgen za pregled ručnog prtljaga. / Foto: DCVUređaj „Smiths Heimann“ koji je pozajmljen niškom aerodromu proizveden je 2003. godine. Stavljen je van upotrebe na Aerodromu „Nikola Tesla“ kupovinom uređaja nove generacije.
U proteklih pet godina vrednost donacija Aerodroma Nikola Tesla niškom aerodromu iznosi ko 165 000 evra.
– Samo tokom prvih šest meseci 2015. godine u cilju dobre saradnje sa drugim aerodromima u zemlji, Aerodrom „Nikola Tesla“ niškom aerodromu donirao je značajnu opremu koja je omogućila efikasniju opslugu aviona i unapredila ponudu putnicima i avio-kompanijama. Donirano je specijalno vozilo za odleđivanje vazduhoplova, terensko vozilo, traktor za vuču vazduhoplova, 12 gumenih podmetača za točkove vazduhoplova, snegobacač i viljuškar nosivosti 5 tona. Komunikacija niškog aerodroma, donacijom beogradskog, unapređena je sa 33 radio-stanice kao i tri repetitora – istakao je Vlaisavljević.
On je istakao i da se saradnja dva aerodroma ostvarena je kroz veliki broj stručnih obuka, za zaposlene različitih profila, koje su organizovane za kolege sa niškog aerodroma.
Kako je saopšteno, vršilac dužnosti direktora Aerodroma „Konstantin Veliki“, Vladica Đurđanović, i Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić izrazili su svoju zahvalnost čelnicima Direktorata i Aerodroma Nikola Tesla, na podršci i pomoći niškom aerodromu.
Oni su saglasni da će donacijom najsavremenije opreme koja sadrži sofisticirane tehničke sisteme u skladu sa najvišim svetskim vazduhoplovnim standardima iz ove oblasti, niški aerodrom ubuduće u domenu obezbeđivanja i uvođenjem navigacionih postupaka, dodatno pojačati svoje kapacitete, pošto će savremenu opremu pratiti i nova tehnologija rada naših službi.
The post Aerodrom „Nikola Tesla“ niškom aerodromu poklonio rendgen za pregled ručnog prtljaga appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Podiže se nivo bezbednosti na niškom aerodromu

Izvor: Studio B, 29.Jul.2015

Na Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu biće podignut nivo bezbednosti uvođenjem novih navigacionih postupaka, najavljeno je iz rukovodstava Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i Aerodroma "Nikola Tesla" ... Prioritet Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije jeste bezbednost...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.