Izvor: TangoSix.rs, 02.Sep.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom Konstantin Veliki opslužio 13.000 putnika ovog leta

Niški aerodrom „Konstantin Veliki“ ovog leta je koristilo više od 13.000 putnika i to zahvaljujući letovima Viz era (Wizz Air), rekao je danas za Betu direktor ovog aerodroma Vladica Đurđanović.
Viz er je uspostavio saobraćaj između Niša i Malmea 25. juna, a četiri dana kasnije i između Niša i Bazela. Zahvaljujući ovim letovima, niški aerodrom je tokom jula imao 6.796 putnika, a tokom avgusta 6.495.
Direktor aerodroma „Konstantin >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Veliki“ je naveo da postoji interesovanje i drugih kompanija za letove iz Niša, ali da za sada nema konkretnih dogovora. On je dodao i da će se putnicima uskoro ponuditi novi sadržaji, jer su pri završetku tenderi za izdavanje u zakup restorana i otvaranje fri-šopa.
Nedavno,  niški aerodrom je od Aerodroma Nikola Tesla dobio na poklon najsavremeniji rendgen aparat za ručni pregled prtljaga, a najavljeno je i uvođenje novih navigacionih postupaka radi podizanja nivoa bezbednosti.
– U pripremi je tender za nabavku ILS uređaja koji omogućuje instrumentalnu navigaciju i tender za izradu prilaznog svetla. Procedura nabavke i postavljanja tih uređaja trebalo bi da bude završena 2017. godine – izjavio je Đurđanović za Betu, dodajući da će do kraja oktobra biti stavljen u funkciju uređaj za merenje horizontalne i vertikalne daljine vidljivosti.
Premijer Aleksandar Vučić je u julu izjavio da će kada se bude radila koncesija ili PPP za beogradski aerodrom, gledati da to urade i za aerodrom „Konstantin Veliki“ i kraljevački aerodrom jer „će, uglavnom, biti, nadamo se, ne veliki gubitaši ali svakako gubitaši u odnosu na veoma profitabilni beogradski aerodrom“.
The post Aerodrom Konstantin Veliki opslužio 13.000 putnika ovog leta appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Više od 13.000 putnika koristilo je ovog leta niški aerodrom

Izvor: NTV.rs, 02.Sep.2015

Zahvaljujući letovima mađarske kompanije „Viz-er“ do Malmea i Bazela, više od 13.000 putnika koristilo je ovog leta niški aerodrom“, izjavio je direktor tog javnog preduzeća Vladica Đurđanović. Kako je naveo Đurđanović, za letove iz Niša, postoji interesovanje i drugih kompanija,...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.