Izvor: TangoSix.rs, 28.Sep.2022, 13:20

Aero-klub „Vazduhoplovci Niša“ i Ministarstvo odbrane pokreću projekat “Biću pilot“: Besplatna pripremna nastava i sat vremena leta motornom jedrilicom

Aero-klub „Vazduhoplovci Niša“ saopštio je danas da poziva mlade da učestvuju u projektu „Biću pilot“ koji pokreću uz podršku Ministarstva odbrane. Zainteresovanim momcima i devojkama će u okviru projekta biti obezbeđena uvodna nastava o pozivu civilnog i vojnog pilota kao i besplatni letovi motornom jedrilicom.
Kako se navodi u saopštenju, realizacijom projekta, koji je predviđen za 40 kandidata životne dobi 16-18 godina, očekuje se >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << veća motivisanost i lakša opredeljenost mladih za poziv pilota, a projekat će sprovesti civilni i vojni piloti.
Zainteresovani mogu prijaviti najkasnije do 07.10.2022. putem linka – https://bit.ly/3dQDARS
– Kandidat nakon prijave putem elektronske pošte dobija povratni mejl sa linkom na kome će popuniti upitnik i isti dostaviti najkasnije do 08.10.2022. čime se smatra prijavljenim. Selekcija prijavljenih će biti izvršena do 12.10.2022. nakon čega će biti obavešteno samo 40 prvoplasiranih kandidata. U slučaju otkazivanja jednog od kandidata, biće pozvan naredni rangirani kandidat.
Letovi motornom jedrilicom, će se odvijati na aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu ili na aerodromu Blace, u periodu od 16.10-20.11.2022. u zavisnosti vremenskih uslova, uslova vazdušnog saobraćaja i mogućnosti kandidata. Trajanje leta je 60 minuta, a u ovom segmentu kandidat će biti u potpunosti aktivan učesnik. Trajanje teoretske nastave je ukupno pet nastavnih časova u jednom danu, vikendom. Realizacija leta sa pripremama i analizom je takođe vikendom. Troškove prevoza i ishrane kandidat snosi sam. – stoji u saopštenju Aero-kluba „Vazduhoplovci Niša“.
Za dodatne informacije možete se obratiti putem email-a: akvazduhoplovcinisa@gmail.com
„Biću pilot“ po svemu sudeći još je jedan u nizu projekata u kojima Ministarstvo odbrane Srbije nastoji da zainteresuje, motiviše i podstakne mlade da jednom možda postanu vojni piloti. Tako je prošle godine na aerodromu Divci realizovan projekat „Buđenje vazduhoplovnog jedriličarstva u Srbiji“, a ove godine je pokrenut projekat „Pridruži se vazduhoplovstvu 2022“.
The post Aero-klub „Vazduhoplovci Niša“ i Ministarstvo odbrane pokreću projekat “Biću pilot“: Besplatna pripremna nastava i sat vremena leta motornom jedrilicom appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.