Izvor: B92, 17.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat Moldavke: Crnogorsko društvo u patološkom stanju

Podgorica -- Advokat moldavske državljanke, ključnog svedoka u aferi trgovine ženama u Crnoj Gori izjavio je u petak da krivična prijava protiv Moldavke zbog navodnog lažnog svedočenja doživljava kao "još jedan apsurd koji govori o patološkom stanju u kojem se nalazi crnogorsko društvo".

U izjavi agenciji Beta, advokat Dragan Prelević ocenio je da to što su advokati osumnjičenih za učešće u aferu trgovine ženama, podneli krivičnu prijavu protiv Moldavke zbog lažnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svedočenja predstavlja "dalji pokušaj šikaniranja žrtve i zamagljivanja suštine slučaja".

On je takođe rekao da pravne posledice u ovom slučaju ne mogu postojati jer se krivični postupak zbog davanja lažnog iskaza može pokrenuti samo nakon pravosnažnog završetka u kojem je eventualno dat lažni iskaz.

Prelević je ocenio da je sasvim očigledno da se ovaj slučaj želi zataškati što se nije posvetila dovoljna pažnja tome je pre dva dana u Beogradu prekinut "beogradski krak mafije koja na ovom području trguje ženama. "Po mojim saznanjima, i srpskoj i crnogorskoj policiji prilikom hapšenja tih ljudi mnogo je pomogla Moldavka koja je u svom iskazu opisala mrežu trgovine ženama i dala neke podatke o ljudima koji su uhapšeni u Beogradu", dodao je Prelević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.